fbpx

Itthon lenni

Nagyon szeretem azt az érzést, hogy én már nem turista vagyok itt, nem kell hazamennem ebből a szépségből, mert itt élek. Reggel kinézek az ablakon, látom a fáimat, és megvan a nap indító, megnyugtató gondolat: itt vagyok, itthon vagyok.

Tökéletesen vissza tudom idézni a vágyakozást, mikor még csak ház nézőben voltunk – néztem a tornácról a tájat, és arra gondoltam, hogy szeretnék itt minden nap üldögélni kicsit, élvezni a látványt, beszívni az itteni levegőt, és ezt a képet nem tudtam kiverni a fejemből…

Egyik reggel, a megálmodott valóságban, ebben a gyönyörű, napsütéses időben leültem a kávémmal a tornácon arra  az öreg padocskára, amit a régi lakók ránk hagytak. Már a költözéskor kinéztem magamnak, pár napja pedig végre eljutottam odáig, hogy lefestettem és egy csinos párnát is vettem rá.

A kutyák körém heveredtek és boldog szundikálásba fogtak.

Csönd volt, az az élő csend, ami csak a zavaró zajoktól mentes, de nem néma: a madarak csivitelése, a bogarak zümmögése, a lombsusogás, szélzúgás teszi élővé.

A magasban két fecske kergetőzött, hosszan néztem őket, – nem tudom, szerelmes pár vagy riválisok voltak, de élmény volt szemmel kísérni a röptüket.

Mélyeket lélegeztem, anm levegő illata finom nálunk, fű és virágzó növények, meg egy kis istálló széna, ami a fűszerességét adja, sehol sem éreztem eddig ezt a jellegzetes illatot, rajongója lettem.

A nap melegének, a tavaszi táj érzékiségének hatása alá kerültem és azt vettem észre, hogy egy madár énekére ringatózom.

Nyugalom és harmónia – szavak, amik most tartalommal telnek meg, igazivá lesznek, és itt ez az igazi átélhető, méghozzá könnyedséggel, minden fakszni nélkül. Nem kell hozzá meditálni, jógázni, elég csak levegőt venni, és befogadni mindazt, ami az érzékszerveinken keresztül eljut a szívünkig, lelkünkig.

Pár perc feltöltődés a természetből és az egész nap jobb lesz, sőt, tovább is elkísér az érzés. Elég visszaidéznem a hangulatot, hogy kapjak egy kis utórezgést a finom energiákból, és felfrissülve megyek tovább tenni a dolgom, pont úgy, ahogy most is.