fbpx

Utunk a speciality kávékig

No, Kedvesek, gyertek, kávézzunk kicsit!

Mi a “specialty” kávé? Tényleg csak röviden: szakértők által tesztelt és pontozott kávé – a 100-ból 80 ponttól adnak “specialty” minősítést.

A Vadregényesben alapesetben egy 86 pontos brazil specialty kávéból kivonatolt ital kerül a csészétekbe. De a polcon sorakozik több, 80 feletti ponttal jutalmazott finomság az ínyenceknek…

Hogy ilyen kávé készülhessen, természetesen kell egy “specialty” kávékhoz összerakott főző masina (We love Bianca), és az őrlő szintén komoly szerepet játszik.

A víz sem lehet sima csapvíz…

A minőségi alapanyag, az extra műszaki feltételek mellett mi kell még a valódi kávé élményhez? Szenvedély, tanulási vágy, kíváncsiság, elkötelezettség, és alázat a barista részéről. Nálunk ehhez még egy csöpp maximalizmus is társul Zoltán részéről.

Kérdezzétek bátran, ha kávéról van szó, Zoli (majdnem) annyit tud beszélni, mint én az asztrológiáról.

Ezúton üzenem a férjemnek, hogy ha ebben a posztban nem úgy fejtettem ki a dolgokat, ahogy ő tette volna, élőben még pótolhatja a hiányosságokat hétvégén.

Emellett még azt is üzenem, hogy nagyon büszke vagyok rá.

A fotók 2018-ban készültek, mikor a Vadregényes kávézó egy álomból a valóságba született. Azóta hosszú és izgalmas utat tettünk meg. Öröm és büszkeség, hogy honnan hova jutottunk el.

Szeretnék téged is arra bíztatni, hogy higgy az álmodban, és csak menj, csináld, élvezd – sikerülni fog!