fbpx

Stíluskalauz al la Vadregényes

Mivel szoktam a portékáink mellé megjegyzést tenni, hogy melyik stílust képviseli az adott darab, gondoltam, írok egy kis szösszenetet ezekről, természetesen saját szemszögből.

 Szögezzünk le valami fontosat a legelején. Nem szoktam és nem is akarom vérkomolyan venni a trendeket, az aktuális divatot.

Szeretem magamtól eldönteni, mi tetszik és mi nem, igy nem vagyok vevő a lakber és/vagy divat tanácsokra, amikben előírják, mi a trendi, meg én sem akarom senkinek megmondani, melyik stílusban utazzon adott évben.

Érezzük jól magunkat abban, amit magunk köré teremtünk és amit viselünk, ennél hasznosabbat nem tudnék kitalálni.

Ez persze nem jelenti azt, hogy nincsenek kedvenc irányzataim. Vannak, és évek óta szeretem ezeket, népszerűségi mutatótól függetlenül.
Vegytisztán egyik sem jelenik meg nálunk, de azokból a stílusjegyekből, amelyekkel könnyen és szívesen tudok azonosulni, találhatsz nálunk több elemet, a boltban és az otthonunkban egyaránt.

A libling nálam a bohém stílus ( angolosan BOHO STYLE, a Pinteresten temérdek illusztrációt lelhetsz e címszó alatt 🙂
Szeretem, mert vidám. Nem fél a színektől. Ha lakberendezési oldalról nézzük, meleg, meghitt, otthonos. Sok a természetes anyag.


Az egyik legnagyobb pozitívuma számomra, hogy szívesen merit több irányzatból, van benne egy kis “etno”, lehet benne indián hatás, és pár tárgy erejéig belefér az általam kedvelt keleti vonal is.

Sok textilt használ, párnákból, szőnyegekből, fali takarókból van bőven. Az állatok jelenléte gyakori a boho otthonos fotókon, nálunk a valóságban is jelen vannak, pont a folyton bent lebzselő kutya-macska sereg miatt húztuk le a szőnyeges témát a bohém listánkról.

Növények – szintén kötelező elemként jelennek meg, főleg a kaktuszok, utóbbiak itthon is kipipálva, mert szeretem őket. :))

Ékszerekben a rojt, bojt, toll, ásványok dominálnak. Ruhákban az indiánostól a hippiig merit, női vonalon határozottan feminim, romantikus, esetenként szexi. 🙂

A bohém jól megfér egy másik kedvencemmel, ami nem más, mint a VINTAGE.

Fura is lenne, ha nem szeretnénk, hiszen anno vintage táblaképekkel indult el a mi kis vállalkozásunk.
A vintage olyan békebeli. Kicsit ódon. Van egy sajátos hangulata, színvilága. Én azt szoktam mondani, hogy a vintage holmikban van anyag, kidolgozottság, de játékosság is.
Nem baj, ha itt-ott kopott.

Ékszereknél bőr, patent, fa, lánc a kedvenc anyagok, ezekből persze nem a csillvill, és nem is a túl finom változatok. Nőiesebb vonalon megjelenik a csipke is.

Lakberendezési és dekorációs fronton nálunk adja magát a VIDÉKI LAKBERENDEZÉS, hívják ezt COUNTRY STÍLUSNAK is.

Ha gáz, ha nem, én imádom a pipis-tehenes-nyuszis-kecskés-malackás díszeket. ))

Mivel jó pár jószág színesíti a portát és az életünket, a farm témájú ajándéktárgyakat ihletetten készítjük.

 

A tejes edények, zománcos bögrék, tojástartók ráadásul használatba is vehetők.

Sok régi használati tárgyat találtunk a ház körül. Azokat sem dobtuk el, amik eredeti funkcióra már nem jók, új feladatkörben vagy csak díszként szívesen nézzük őket.

Az ütött-kopott ablakkereteket ékszer- és mágnes tartóvá alakítottunk át, a zsalugáterből fali dekoráció lett, lovas kocsi alkatrészen virágtartó lóg, a szekéroldalon lámpások függnek. 

A régi deszkákat is imádjuk, párkány és polc készül belőlük.

A természet, a növények és az állatok szeretete mindig motivál az ékszerek tervezésénél, kiválasztásánál, illik is hozzánk, és ti is szeretitek.